kryssogtvers.com

Nyheter

Gjestebok

Dagbok

Bilder

Media

Hvem er vi?

Forberedelser

Motivasjon

Kultursida

Linker


Spørsmål og kommentarer vedrørende denne side kan rettes til webansvarlig

Copyright © 2004 Dagny Lysaker

 

Nyheter


Oktober 2007: HURRA FOR LIV BERIT!!
Liv Berit har nå endelig fullført hele Norge på langs. Hun og Einar tok turen nordover igjen og fullførte de siste 18 km ut til Nordkapp-platået på rulleskøyter. Nordkapp var et forlatt sted på denne tiden av året, men da er alle i Fem-i-nord ferdig! Gratulerer med gjennomført prosjekt og enorm stå på vilje Liv Berit!

09.04.2007: Gir seg ikke!
Liv Berit og Einar gir seg ikke. Mål er nemlig på Nordkapp. Denne påsken startet de derfor fra Kilpisjarvi for å fullføre hele Norge på langs. Det var en fin tur, men været slo seg vrangt da de ankom Magerøya. "Jeg hadde aldri trodd det kunne blåse så mye. Det er første gang jeg har vært skikkelig redd på tur", meldte Liv Berit da de kom hjem. De hadde en svært strabasiøs tur og mer enn nok med å ta seg ned mot Honningsvåg. De ble reddet av en brøytebil som sjekket at ingen satt fast på fjellet etter at veien hadde blitt stengt. Det er derfor fortsatt 18 km igjen til mål.

08.08.2005: Sistemann i mål!
Ferden videre fra Saltfjellet bød på pent vær og mange fine steder. Det var avslapping med bytur til både Bodø og seinere til Narvik. Det er noe helt annet å gå på beina enn på ski. Føttene blir veldig såre. Sverige er nok finere på vinteren, men våre vandrere fikk da med seg Kebnekaise i motsetning til oss andre. Troms var utrolig flott, melder Liv Berit. Diverse årsaker, som blant annet litt for liten tid til å rekke helt fram til Nordkapp gjorde sitt til at Liv Berit og Einar avslutta turen på Tresiksrøysa 27. juli. Dermed er alle i Fem-i-nord i mål.

08.08.2005: Tilbake på sykkel.
Anne Kristin syklet sammen med to andre fra Lofoten sykkelklubb på kun kort tid fra Nordkapp til Lindesnes i juli. De brukte bare 11 dager og 4 timer, så det var ingen kosetur akkurat. Ikke desto mindre imponerende!

05.07.2005: Mye vann
Liv Berit og Einar kom til hytta til Ragnhild på Lønsdal (Saltfjellet) i går. Det har tatt litt tid å ta seg fram. Det er en del snø, men ikke for mye. Det værste er alt vannet. Det har blitt flere vadinger med vann opp mot livet! Fram til Umbukta hadde de en del regn og hustrig vær, men nå er det sol og sommer! Einar har allerede (?) slitt ut sine gamle sko, men fikk seg nye i Mo i Rana. Der blei det også forpleining av fam. Hæg. På Lønsdal ventet Ragnhild og Ada med proviant.

23.06.2005: Ferden fortsetter
Klokka halv tre i dag tikket det inn en SMS fra Liv Berit. "Vi er på skadestedet" Hun kunne også melde om en del snø, men Einar og Liv Berit har altså startet på siste halvdel av turen Norge på langs. Det vil være mulig å få noen oppdateringer her i løpet av sommeren. Resten av Fem-i-nord ønsker lykke til på turen!

22.06.2005: Utstyrsrapport.
Vi har laget en utfyllende rapport om hvordan vi syntes utstyret har fungert. Den kan leses her.

13.06.2005: Bilder og rapport!
Nå er det lagt ut enda fler bilder i bildegalleriet. Vi skrev aldri noen fler rapporter selv etter Hattfjelldal. Les om siste halvdel av turen i dagboka.

10.06.2005:Sakte endringer!
Ting tar tid, men her kommer noen fler bilder fra turen. Noen ligger her fra før og noen er nye, men de er alle omorganisert en smule. Bildene finnes i bildegalleriet.

25.05.2005: Tilbake til hverdagen
Anne Kristin er tilbake i Lofoten og der er det fortsatt vinter. Kari har hendene fulle av legionella pasienter, Ragnhild skriver et bokkapittel og leser til eksamen og Dagny prøver å gjøre ferdig en artikkel. Heldiggrisen Liv Berit har i det minste halve turen igjen å se fram til. Hvor blir det av tida? Det er så mange småting som tar tid, som å vaske klær, handle og betale regninger. Vi jobber med en turrapport fra siste del og med en utstyrsrapport. I mellomtida kan dere jo se på noen bilder av fire svært fornøyde jenter. De ligger her

09.05.2005: Følg med videre
Om ikke lenge vil sidene bli oppdatert med bilder fra turen, utstyrsrapport og turrapport. Så fortsett å kikke innom siden i tiden fremover også!

08.05.2005: NORDKAPP!
Nå har vi ankommet Nordkapp. Mor og Far Holmen Wahldal har vært sammen med oss på Knivskjellodden i natt og har servert oss champagne på Nordkappplatået.

06.05.2005: 45 km igjen
Det sludder og er litt kaldt, men det gjør ingenting. Det er nemlig bare 45 kilometer igjen. vi satt igjen skia på fastlandet og tok bussen under havet. Nå går vi alle fire langs veien. Anne Kristin har såre føtter, vi andre har ikke rukket det ennå.

03.05.2005: Shopping i Hammerfest
Vi har tatt bussen fra Skaidi til Hammerfest. Her ser vi havet for første gang på hundre dager!

02.05.2005: Skaidi
Anne Kristin fikk litt problemer, og tar turen til Skaidi til fots langs veien. Vi håper å nå fram samtidig som henne i Skaidi. I morgen reiser vi inn til Hammerfest på shopping og se litt på livet. Nå gleder vi oss skikkelig til å se havet igjen. Det har vi ikke sett på over 100 dager. I går satte vi ny dagsetapperekord, med hele 51 tilbakelagte kilometer.

30.04.2005: Gratulerer med dagen
Vi vil alle gratulerer Anders, webmaster, så mye med 24 års dagen!

29.04.2005: Gratulerer med dagen
Kari vil gratulerer sin Eivind med 29-års dagen. Vi andre hilser så mye

29.04.2005: Siste etappe
Nå har vi trolig startet på vår siste etappe på turen. Anne Kristin kommer tilbake og skal gå sammen med oss. Vi håper hun har blitt frisk nok til det!
Det snør litt, men er varmegrader på dagen. Håper fører holder den siste tiden.
Takk til Geomatikkseksjonen ved IMT/UMB for bilder i posten!

26.04.2005: Bilder fra Abisko til Kautokeino
Gå til  fotoalbummet.

25.04.2005: Finnmark
I går krysset vi grensen til Finnmark. Nå står vi 5 km fra Kautokeino, og forventer å komme inn dit i løpet av noen timer. Det er fantastisk vær for tiden. Kanskje litt vel fantastisk; våren er i ferd med å komme og snøen er råtten. Vi håper på litt kaldere vær slik at snøen som ligger blir bedre å gå på.

Anne Kristins muskel ble ikke noe bedre, og hun måtte derfor forlate oss. Vi håper hun snart blir frisk igjen og får vært med oss på den siste biten.

Ole Martin Aanonsen, som har bodd sammen med Dagny i Herumveien på Ås, var sammen med oss i Kilpisjärvi.

Vi vil gjerne takke hyttevert Gunnill Lundqvist for kjempebra oppvarting og god mat under oppholdet i Pätsastugen.

Det kommer ut bilder i løpet av morgendagen.

22.04.2005: Treriksrøysa
Tre land på en gang!

 

 

21.04.2005: Strålende sol i Troms
Vi har gått i strålende sol hele veien fra Abisko. Det ble en hviledag på Dærtahytta i går for å lege en øm muskel. Det er ikke helt bra i dag heller, men vi har gått videre. Når Kilpis og Treriksrøysa i morra. Dagny hilser alle Ås NLH-ere lykke til på Tio i morgen!

18.04.2005:
Anne Kristin gratulerer pappa Kjell med dagen den 18. april. Vi andre hilser også kjempemasse!

17.04.2005: Abisko
Vi har tatt inn en dag og kom til Abisko i forgårs. At vi tok igjen en dag gjorde nok at vi lurte været, det ble ikke fint vær på hviledagen slik det pleier, men desto finere i dag når vi har begynt å gå igjen. I helgen har vi hatt besøk av Familien Johansen fra Lofoten. Takk for hyggelig besøk!

For 3 dager siden møtte vi to herrer på snøscooter mens vi spiste lunsj, Dagfinn og Per. De hadde vært på fisketur. Vi fikk to store fjellørreter fra de som ble en kjempegod middag for oss! Tusen kjempetakk!  Takker også for fint oppkjørt scooterløype! :)

Nå har vi vasket klær, glidet skiene våre og startet turen videre til Kautokeino med ryggsekker på vel 30 kg. Vi regner med å komme til Kautokeino om 9 dager.

Ragnhild ønsker alle Tjalve-utøverne lykke til på Vårstafetten!

13.04.2005: Halvveis til Abisko
Tett skydekke gjorde at stigningen fra Sulis ikke gikk helt som planlagt. Vi stoppet og søkte ly pga. dårlig sikt. Det samme gjorde også en gjeng på snøscooter som skulle til samme hytte som oss for å jobbe dugnad. Når sikten ble bedre fulgte vi scootersporene deres, og kom frem til oppvarmet hytte, innbåret vann og et glass cognac. Tusen takk til Thomas for oppvartningen! Været har vært rart i Sverige, med store skiftninger mellom masse snø og skyfri himmel. Nå gleder vi oss til å få besøk fra lofotvenner av Anne Kristine.

08.04.2005: Sulis
Vi er nå klar til å starte å stige oppover 815 høydemeter i sludd og tåke. Dagny er litt forkjølet men klarer seg bra, Anne Kristin ble syk i Lønsdalen men er snart helt frisk. Vi forventer å bruke 9 dager til vi er i Abisko. Takk for hyggelig hilsen fra 2 andre Norge-på-langs-lag i hytteboken. Vi vil gjerne hilse tilbake til dere!

04.04.2005: Lønsdal
Først og fremst vil vi sende en enorm takk til Helge Bjørn Hæg som har hjulpet oss masse i tiden vi var i Rana-traktene!
Det var lite snø på siste etappe før vi kom oss til hytta til fam. Ragnhild i Lønsdal. Vi håper dette blir bedre når vi kommer litt høyere i terrenget, og lenger nordover.
Nå har vi hviledag i Lønsdal. Selvfølgelig er det sol og fryd og gammen. Klesvask og restitusjon står på programmet. Ragnhild har blitt frisk, Kari blir snart helt frisk.

02.04.2005: Dagny har bursdag!
Dagny ble 27år i dag! Vi gratulerer masse! Dagen ble feiret med sang, gave og imaginære lys og seigdamer på havregrøten. På Bolnastua ble vi møtt av vår reddende engel Helge Bjørn Hæg som kom med ny binding til Ragnhild Og kake! Masse bursdagskake!! Mmm!

01.04.2005: Bilder fra Røros til Røssvatnet
Se mange bilder i fotoalbummet.

31.03.2005:
Vi har nå fått fortreffelig forpleining av mange, bla Hæg på hytta i Kåtavika. Tusen takk for all hjelp. Vi går nå videre uten sekker til svenskegrensa. Liv Berit var på NIMI i dag og båndet var revet av, så hun kommer ikke tilbake på lenge. Trist.

29.03.2005: Røssvatnet
På vei over Røssvatnet. Stålis og bare enkelte snøflekker. R og K litt ute av toppform grunnet slemt virus, men det går sakte men sikkert fremover. Satser på å nå Umvatnet på torsdag.

27.03.2005:
I dag fyller Tord  år. Svigerinne Dagny gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

26.03.2005: Trønderfårikål og Nordlands trompet
Les mer i dagboken

24.03.2005:
I dag fyller Erling 7 år. Tante Dagny gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

23.03.2005:
I dag fyller Dirk 3 år. Tante Dagny gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

18.03.2005:
Vi er nå på vei til Nordli hvor vi skal bo hos Arvid Roden. Vi ladet batterier og fylte energilagrene på hytta til Olgeir. Fam. Lindegård vartet voldsomt opp med kjøttkaker, marsipan og salat mm. Vi var også på Norges midtpunkt. Gleder oss til besøk i påsken av Einar, Eivind og Halvor. Vi ønsker alle en god påske! (Stort bilde ved klikk)

17.03.2005:
I dag fyller Pappa 63 år. Kari gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

16.03.2005:
I dag fyller Mamma 59 år. Liv Berit og Anne Kristin gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

15.03.2005:
I dag fyller Mamma 59 år. Kari gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

12.03.2005:
Nå har vi droppet Trøndelag til fordel for Sverige. Det har vært hardt snøvær og null sikt. Vi gikk 7 km i storm uten kart, men med stikker. Vi kjøpte kart i dag og går på svensk. side. Stråldende vær i dag, og scooterled lenge. Vinden akka bra i går. Hytte venter om 4 dager.

11.03.2005:
I dag fyller Brage 1 år. Tante Dagny gratulerer!
Lena fyller 31 år, Kari gratulerer!
Alle jentene hilser så mye!

09.03.2005:
Vi prøvde oss på en tur til over fjellet, men det blåste fortsatt hardt, så det ble nok en teltnatt i skogen. Nå er imidlertid været bedre og vi har kommet oss til Kjølibu.

Dagny hilser til gutta i klassen. Trøndelag er like dårlig som hun trodde.

I går kveld oppdaget vi en UFO. Vi tror ikke dette kan ha vært noe normalt himmelobjekt, eneste naturlige forklaring kan da være en hyttebrann, men vi tror aller mest at det er en UFO.

07.03.2005: Sterk vind
Planen var å overnatte på "Kjølibu" i kveld, men sterk vind idet vi passerte tregrensa gjorde at vi snudde og overnatta i telt i skogen i natt. Vi regner med å komme til Storlien på torsdag.

Mormor Johanne Solberg gratulerer hjerteligst med 84 års dagen i dag fra søstrene Anne Kristin og Liv Berit, og alle de andre hilser!

06.03.2005: Borghild
Nå har vi begynt på etappen mot Storlien. Vi har hatt en fin hviledag med sightseeing, korkonsert og god middag på røros. Bodde superkoselig på Glåmos hjemme hos Borghild Sjøvold. Tusen takk for gjestfrihet og god forpleining, Borghild!

02.03.2005: Savalen
Ante at det kom til å bli kaldt i natt og la oss inn på Savalen.
-35 kl 8 i dag!

 

28.02.2004: Folldal
Vi ankom Folldal tidlig i går i fint vær. De ble kosekveld i en gruvehytte og pizza levert på døren. Ut av Rondane var det lite snø og vi måtte derfor gå på føttene. Ryktene sier at det blir mere snø videre nordover nå, så vi får håpe det slår til.

24.02.2005: Kvam
Les mer i dagboken.
Se bilder fra Skarvheimen
Se bilder mot Kvam.

21.02.2005: Bursdag!
Ragnhild fikk åtte ballonger for de 28 årene sine! Her står hun foran prinsehytta, men kongen hadde valgt å feire bursdagen sin et annet sted. Vi gratulerer begge med dagen, og benytter samtidig anledningen til å gratulere webmaster Anders Gustav som nybakt onkel!

Ragnhild gratuleres kjempemasse med 28-års dagen fra webmaster også!

19.02.2005: Bilder fra Hardangervidda
Pappa Lysaker har donert bilder fra sine følgetur med jentene over Hardangervidda. Se bilder fra Hardangervidda.

18.02.2005: Tyinkrysset
I dag har vi kjørt ned til Tyinkrysset. Vi er ikke vant med sivilisasjon, og ødela ett isskrapestativ når vi var på butikken og handla i dag. Tyin fjellstua varter opp med kaffe og greier. Vi ligger litt etter skjema, men det er ingen fare med fremdriften likevel. Vi har beregnet at skjema skulle sprekke, så alle bekymringer kan trekkes tilbake.

17.02.2005: Nye rekorder
De siste dagene har vi slått flere rekorder. Vi har vært på turens høyeste punkt til nå - 1610 moh, og vi har hatt den kaldeste natten på -28C. Vi befinner oss nå på Sulebu og tar livet med ro og får vasket oss selv og klærne våre. Sanna har dratt, vi takker så mye for samværet med henne!

15.02.2005: Gnistrende vintervær
I dag er det gnistrende vintervær i fjellheimen hvor vi befinner oss. Litt kaldt, men blå himmel og kjempefint. Vi har overnattet på Yungsdalshytta i Skarveheimen i natt, og går oppover mot Hemsedalsfjellet hvor vi skal overnatte til i morgen. Vi hadde en lett dag i går, og er nå godt uthvilte igjen.

14.02.2005:
Dagny gratulerer Astrid med dagen! Resten hilser!

13.02.2005: Finse
Vi kom til Finse i går. Trasker videre nå. Været er greit nå, men venter vind i dag. Far og Einar har dratt hjem, Sanna fra Finland følger oss videre. I natt skal vi bo i hytten til Britt-Mari og Ivar, vi takker så mye for lånet! Det har vært harde dager i det siste, så vi har gitt oss selv en time ekstra søvn i morgen for å få hvilt godt ut. Håper å ankomme tyinkrysset om 3-3,5 dager.

Forøvrig håper vi å få mange Valentinskort når vi kommer til Tyinkrysset!

12.02.2005:
Ragnhild gratulerer Ada med dagen! Resten hilser!

10.02.2005:
Vi hadde telefonkontakt med jentene igår kveld (torsdag). Da hadde hele gjengen slått leir ca. 3 kilometer fra Dyranut, like ved riksveg 7. Alle i fin form og i godt humør.

09.02.2005: Sandhaug Turisthytte
Jentene har søkt ly i Sandhaug Turisthytte i dag. Det er dårlig vær i området idag, vind i kuling styrke. Men de håper at det skal bli bedre vær i morgen, slik at de kan fortsette turen.

05.02.2005: Haukelisæter
I dag har jentene ankommet Haukelisæter. Les mer i dagboken

02.02.2005: Beklager
Webmaster har vært på reise de siste dagene og beklager at det ikke har blitt oppdatert så regelmessig siden helgen. Lover raskere oppdateringer i tiden fremover.

02.02.2005: Fint vær
I natt har vi overnattet ved Urvatnet. Været har klarnet opp og alt ser bra ut. :)

31.01.2005: Bykle
Endelig framme i Bykle i går kveld. Hviledag i dag. Les mer i dagboken.

28.01.2005:  
Lunsj i en hyttevegg vi fant Morgenstund har fjær i nesa

27.01.2005: Motet er bra
Terrenget ser bedre ut videre. Vi forventer å komme ned til Bykle på søndag. Setesdalsheiene ser pent ut fra lufta.

25.01.2005: Ting tar tid...
Fremdeles bra vær her i Setesdalsheiene. Vi koser oss på tur, men ting tar tid. Både fordi terrenget er knotete og fordi vi krangler med en primus. Vi blir nok ihvertfall to dager forsinket til Bykle.

25.01.2005: Bilder
Bilder fra starten på Lindesnes kan du se her. Har du møtt jentene underveis og tatt bilder, så send gjerne bildene til webmaster.

24.01.2005: Strålende sol og lite vind.
Vi har delvis gått i scooterspor i dag, noe som har gjort ting mye lettere. Vi traff Sigmund Nøkland på ski i går, og han tilbød oss å låne hytta hans. Tusen takk for lånet, vi hadde en hyggelig kveld. I natt sover vi ved Botnevatnet.
 

22.01.2005: Første etappe
I løpet av dagen har vi tilbakelagt 70 km på sykkelsetet, i praktfullt solskinn. Kjempestart!

22.01.2005: START!!!
I dag starter vi på sykler fra Lindesnes fyr. Det kribler i magen. Endelig er vi igang! Bare vi har huska alt nå da... Dagny vil også gratulere samboer Line med dagen.

 

18.01.2005: Siste innspurt!
Ragnhild skal levere hovedoppgava si til trykking i dag!! Vi andre jentene gratulerer så mye. Ellers er det tusen småting å fikse, samt en diger postforsendelse som skal pakkes. Fredag putrer vi sørover!!

05.01.2005: Lofotposten.
Anne Kristin figurerte på nesten to sider i Lofotposten før jul. Artikkelen kan du lese her. (NB! Den er ganske stor og tar nok litt tid på modem)

04.01.2005: GODT NYTT ÅR!
Nå er det bare 18 dager igjen til vi starter!! Vi er spente. Det ser ikke ut til at så mange av dere kontakta værgudene i jula. Vi setter stor pris på om dere gjør det nå!

17.12.2004: GOD JUL!
Vi vil ønske alle kjente en riktig god jul og et godt nytt år. Om noen skulle komme i kontakt med værgudene i jula, så hadde vi satt stor pris på om dere oppfordret dem til å skru ned temperaturen, men la nedbøren fortsette å komme.

15.12.2004: Endringer
Nå har det skjedd litt oppdateringer her. Vi har lagt ut noen bilder fra et par tidligere turer. En liste med adresser til "posthus" vi planlegger å ta turen innom er laget og vi har kartlagt mulige tilfluktsteder om været skulle slå seg vrangt. Noe informasjon er også flyttet litt rundt på.
Alt utstyr er nå bestilt og forhåpentligvis snart på vei. Det næremer seg, det nærmer seg.

29.11.2004: Tiden flyr!
Det ordnes litt her og litt der og ting faller på plass. Vi har fått et kjempegodt tilbud av Topp Fritid i Sarpsborg. Der får vi gode tilbud på alt vi trenger. Bindinger, støvler og smøring har vi fått gode tilbud på hos Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva. Takk til Rune begge steder, henholdsvis Hjetland og Høiås. Øyvind Thommassen har vært så vennlig å låne oss sine kart fra samme tur, så nå er det ikke mye som gjenstår. Heldigvis, for tiden flyr og snart er det dags. Ragnhild sliter litt med oppgaven sin og blir mer og mer klar over at det er dårlig tid. Dagny har fått eksamensstresset over seg. Det er faktisk bare ei uke til eksamen! Anne Kristin jobber og jobber og Liv Berit blir sendt på kurs. Kari er nok den som trives best for tiden, for hun er på bryllupsreise på Cuba.

19.11.2004: Litteratur
Ragnhild syntes vi skal bære så lite(!?), så hun vil gjerne ha med seg litt papir i tillegg. Har dere forslag på noen gode bøker som ikke er alt for tunge? Både vektmessig og lesemessig. Skriv inn forslag i gjesteboka vår!

18.11.2004: SNØ!!
Endelig kommer vintern også til Østlandet. Snøen laver ned i dag. Det er en bekreftelse på at det nærmer seg. Da er det godt å vite at ski er på vei og det ser ut som annet utstyr faller på plass i løpet av helga.

09.11.2004: Været i vinter?
VG nett skriver i dag at meteorologene spår en mild vinter i sin nye 3 måneders prognose. Det lover jo ikke så bra for oss, men vi får nå se.
Les mer her.

05.11.2004: Jobbing i kulissene.
Det ser ikke ut som det skjer så mye, men i kulissene bak passord, pr. mail og telefon skjer det mye. Vi har alle sammen endelig fått offesielt permisjon!! Vi styrer for å få utstyr på plass. Noe er i boks og noe er forhåpentligvis rett rundt hjørnet, mens andre ting fortsatt svever. Altså slik det skal være. Etterhvert som ting er på plass, går det mer og mer opp for oss at turen faktisk blir noe av. Jippi!! Gleder oss masse :-)

01.11.2004: Ikke bare Norge på langs, vi tar den på tvers også?
Norges smaleste punkt er ikke lengre de 6,3 km fra svenskegrensa til innerst i Tysfjorden. Nå er det de 1,6 km fra grensa til Russland og til Elvenes bro ikke langt fra Kirkenes. Med det samme vi er i traktene planlegger vi å ta kortvarianten også. Les mer om Norge på det smaleste her.

09.10.2004: Planleggingsmøte hos Dagny.

08.10.2004: Vi er på nett.

06.10.2004: Vi har fått ei gjestebok.
Klikk på linken til venstre og legg igjen en hilsen til oss!

17.03.2004: Planleggingsmøte hos Ragnhild.

26.02.2004: Planleggingsmøte hos Liv Berit

20.01.2004: Halvor gir tips fra sin tur over en bedre middag.

14.01.2004: Denne sida ble påbegynt.

Høst 2003: Skrimtur der ideen kommer

Takk

for gode tilbud